Ga je je wenkbrauwen laten waxen? Als het de eerste keer bij een waxbar of browbar is, kan het nog best een beetje spannend zijn. Je legt tenslotte het lot van je wenkbrauwen in de handen van iemand anders. Shapen ze de wenkbrauwen wel in de vorm die je voor ogen had? Doet het waxen geen pijn? In dit artikel antwoorden op veel gestelde vragen over het laten waxen van je wenkbrauwen.
Tip: zelf je wenkbrauwen waxen is natuurlijk ook mogelijk. Er zijn verschillende waxpakketten verkrijgbaar waarmee je thuis je persoonlijke spa na kunt maken. Vaak wordt aangeraden om een harspot verwarmer te gebruiken, zodat je de blikken hars goed kunt verwarmen en ook warm kunt houden. Of je nu kiest voor een traditionele honinghars, suikerhars of harde striploze hars, met een verwarmer kun je al deze soorten hars verwarmen. Binnenkort komt er ook een blogpost live met meer informatie over de verschillende soorten hars en waar je die het beste voor kunt gebruiken.
Voordat je bij de schoonheidssalon of brow bar arriveert: één heel belangrijk punt. Kom op tijd. De specialist waar jij een afspraak mee hebt, plant de tijd heel strak in. Als jij alleen voor je wenkbrauwen komt, en je arriveert een kwartier te laat, dan is de volgende klant eigenlijk alweer aan de beurt. Als je wenkbrauwen waxen onderdeel is van een grotere behandeling, dan kan de specialiste de behandeling minder goed uitvoeren of minder lichaamsdelen waxen. Houd hier dus rekening mee en zorg dat je op tijd in de salon zit. Denk je dat je te laat gaat komen, bel dan altijd even. De salon kan dan een andere klant misschien naar voren schuiven zodat je alsnog geholpen kan worden.
We gaan er even vanuit dat je niet met een full-face make-up bij je wenkbrauwspecialiste of bij de waxbar aan komt zetten. Je huid moet van tevoren zo schoon mogelijk zijn. Even reinigen met een milde cleanser is zeker aan te raden. Het is echter ook belangrijk om aan te geven wat voor huidverzorgingsproducten je normaal gesproken gebruikt. Als je bijvoorbeeld retinol (vitamine A) of antibiotica gebruikt, is het verstandig je wenkbrauwspecialiste daarover te informeren. Crèmes met deze ingrediënten kunnen de huid nog gevoeliger maken dan normaal. Je specialiste kan dan kijken welke soort hars het beste past bij jouw huidtype of, als het echt noodzakelijk is, het waxen af te raden.
Tip: Heb je eerder een allergische reactie op een wenkbrauwverf gehad, dan is het ook verstandig dit aan je specialiste te vertellen.
Bespreek van tevoren ook duidelijk met je specialiste hoe jij graag je wenkbrauwen wilt hebben. Zij kunnen je natuurlijk adviseren over de best-passende vorm bij jouw gezicht, maar als jij ideeën hebt, kun je die zeker laten horen. Je specialiste kan dan ter voorbeeld de vorm op je wenkbrauwen tekenen, zodat je kunt zien hoe het eruit komt te zien. Je kunt ook van tevoren alvast zelf je wenkbrauwen intekenen zoals jij ze graag zou willen hebben.
Tip: Als je graag zelf alvast de vorm van je wenkbrauwen intekent, doe dit dan zeker. Je beledigt je wenkbrauwspecialist of waxspecialist daar echt niet mee. Meestal vinden ze het juist fijn, omdat ze dan zeker weten hoe jij je wenkbrauwen wilt hebben en jij met een tevreden gevoel de salon weer uitloopt.
Het waxproces van de wenkbrauwen kan per specialist iets verschillen. Over het algemeen worden je wenkbrauwen en de huid daaromheen eerst nog even schoongemaakt. Vaak brengt de specialiste nog een crème of talkpoeder aan om alle haartjes goed zichtbaar te krijgen. De hars wordt veelal verwarmd in een harsverwarmer zodat de hars goed op temperatuur blijft. De hars wordt aangebracht met een stick, waarna het even de tijd krijgt om op te harden. Soms drukt de specialiste de hars nog een beetje aan. Even op de tanden bijten… en los! Je haartjes zitten nu op de harsstrip, en je wenkbrauwen zien er ‘on fleek’ uit.
Tip: Als de wax te heet op je huid voelt, moet je dit direct aangeven. De specialiste zal dit altijd van tevoren testen, maar de één heeft een gevoeligere huid dan de ander. Is het voor je gevoel te heet, zeg het zeker! Te hete wax kan de tere huid rond je wenkbrauwen beschadigen, en dat wil je specialiste natuurlijk zeker niet.
Tip: Bijna altijd zal een wenkbrauwspecialiste of waxspecialist iedere keer een nieuwe stick gebruiken als ze hars pakken. Logisch ook, want je wil niet dat eventuele haartjes of bacteriën in die harspot belandden. Al helemaal niet van de klant voor je. Merk je dat dit niet het geval is, geef dit direct aan.
Wenkbrauwen laten waxen kun je, zoals je hebt gelezen, zeker door een specialiste laten doen. Niet alleen kunnen zij je advies geven over de vorm wenkbrauwen die het beste bij je past, ze gebruiken ook de juiste soorten hars en kunnen je ook tips geven over het bijhouden van je perfecte wenkbrauwen. Het onderhouden van je wenkbrauwen is immers belangrijk om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het resultaat van het bezoek aan de salon.
Wenkbrauwen laten waxen is helaas geen eenmalige aangelegenheid. Net zoals je wimperharen, hebben ook je wenkbrauwharen een groeicyclus waarin de haartjes groeien, in een rustfase zitten en vervolgens weer uitvallen. Ook op de gewaxte plekken kunnen dus weer donshaartjes tevoorschijn komen. Laat je wenkbrauwen ongeveer iedere vier tot iedere zes weken door een wenkbrauwspecialist onder handen nemen. Zo blijven je wenkbrauwen op zijn mooist!
Zoals je hebt kunnen lezen, is het onderhouden van je wenkbrauwen net zo belangrijk als een goede waxbeurt door een professional. Maak daarom gebruik van een wenkbrauwserum om de gezondheid van de wenkbrauwhaartjes te ondersteunen. Het gepatenteerde BioPeptin Complex dat in het serum zit, helpt broosheid en breekbaarheid van de haartjes te voorkomen. Ingrediënten als vitamine B, antioxidanten en plantenextracten hydrateren de wenkbrauwen en helpen om de wenkbrauwhaartjes sterker en zachter te maken. Lees er meer over op onze pagina over wenkbrauwserums.