Waarom je wenkbrauwen nooit teveel moet epileren

Ook in wenkbrauwland vliegen de trends je om de oren: de ene keer moeten wenkbrauwen streepjes zijn, dan weer ruw en borstelig, dan weer gestroomlijnd of juist omhoog gekamd. De mensen die de trends bij weten te houden, gaan enthousiast met pincet in de weer om de wenkbrauwen in de gewenste vorm te krijgen. Maar dat in vorm krijgen is vaak lastiger dan gedacht. Niet voor niets laten veel mensen hun wenkbrauwen door een professional epileren. Voor je het weet heb je ineens te veel weggeplukt. Dit is waarom je wenkbrauwen nooit teveel moet epileren.

 

Wenkbrauwen te veel geëpileerd

Er zijn genoeg mythes over wenkbrauwen te lezen, maar één ervan is toch echt waar: als je je wenkbrauwen te vaak epileert, heb je een grote kans dat ze niet meer terug groeien. We hebben het hier wel over maanden epileren, maar het kan dus wel voorkomen. Deze reden lijkt ons al voldoende om nooit ‘te veel’ te epileren. Geen zorgen, als je een keertje te veel haartjes hebt verwijderd moet je je wenkbrauwen laten rusten en geduldig wachten. Laat die pincet echt liggen. Na een paar weken komen die haartjes dan vanzelf weer terug.

 

Wanneer groeien wenkbrauwharen terug?

Ben je een tijdlang bezig geweest met epileren en wil je nu je volle wenkbrauwen terug? Als een aantal weken wachten (vaak duurt het tussen de zes en twaalf weken voor je wenkbrauwhaartjes volledig zijn terug gegroeid) geen effect heeft gehad, dan kun je – naast wenkbrauwpotlood, wenkbrauwgel en wenkbrauwpoeder natuurlijk - nog onderstaande methoden proberen.

 

Wenkbrauwen masseren

Een massage stimuleert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat de wenkbrauwhaartjes alle voedingsstoffen sneller toegevoerd krijgen. Het loont dus zeker de moeite om de huid op en rond je wenkbrauwen even te masseren. Maak hierbij gebruik van een beetje olijfolie of kokosolie en masseer de wenkbrauwen voorzichtig. Duw niet te hard, dan heb je weer kans dat je wenkbrauwhaartjes per ongeluk uittrekt.

 

Wenkbrauwserum

Een massage zorgt ervoor dat de essentiële voedingsstoffen voor de haargroei bij de wenkbrauwhaartjes belanden, maar je kunt ze natuurlijk ook een handje helpen. Een wenkbrauwserum zit vol met verzorgende ingrediënten die de gezondheid van de wenkbrauwhaartjes bevorderen. Grandebrow is een voorbeeld van een wenkbrauwserum dat de flexibiliteit van de haartjes helpt te verbeteren. Hierdoor kunnen broosheid en breekbaarheid van de haartjes verminderd worden, waardoor het eenvoudiger wordt voor de haartjes om hun volledige lengte te bereiken.

 

Microblading

In een eerder artikel hebben we al gesproken over microblading, een techniek waarbij de wenkbrauwhaartjes worden ingevuld met kleurpigment. Dit wordt haartje voor haartje gedaan zodat je een natuurlijk effect krijgt en het blijft een aantal weken zitten. Nadeel is wel dat deze behandelingen duur zijn en je met regelmaat terug moet om het opnieuw te laten doen of bij te laten werken.

 

Goed, waarom je wenkbrauwen nooit teveel moet epileren lijkt ons inmiddels wel duidelijk.  Wil je toch heel graag met een pincet aan de slag, kijk dan echt per haartje hoe je wenkbrauwen eruit zien. Als je aan één kant ineens veel haartjes verwijdert, kan het gebeuren dat je de andere wenkbrauw nooit meer hetzelfde gaat krijgen. Houd constant de spiegel in de gaten en bekijk je gezicht ook iedere keer van een afstandje om te zien wat het effect is. Dit voorkomt in ieder geval dat je in één keer teveel wenkbrauwhaartjes epileert.