Welke soorten wimperextensions zijn er? Als je op het punt staat wimperextensions te laten zetten, vraag je je dit waarschijnlijk af. Naast de keuze voor een bepaalde lengte, krul en hoeveelheid wimpers zijn er ook nog eens verschillende materialen die voor extensions worden gebruikt. Welke soorten wimperextensions zijn er allemaal? We zochten het voor je uit.
Opmerking: Er zijn wimper extensions beschikbaar die van echt dierenhaar gemaakt zijn, zoals mink extensions en marter extensions. Omdat het niet altijd duidelijk is hoe de haren worden verkregen, bespreken we hier alleen de synthetische varianten van de wimper extensions. Als je interesse hebt in echte mink extensions of marter extensions, vraag dan goed na bij de salon of de haartjes wel op een diervriendelijke manier verkregen zijn.
Er zijn niet echt algemene regels over de benaming van wimperextensions, dus bepaalt het merk zelf de naam van het soort extensions dat ze uitbrengen Dat kan nog wel eens voor verwarring zorgen. Zo hebben veel merken een Mink-variant in het assortiment, maar is het alleen geïnspireerd op de echte mink haartjes. Het zijn dus eigenlijk gewoon synthetische wimperextensions, maar dan met zoveel mogelijk eigenschappen van de echte mink haartjes. Hetzelfde geldt voor de marter haren en de zijde extensions. In principe kun je ongeveer 90% van alle wimper extensions die aangeboden worden onder de term synthetisch scharen. Er zit wel veel verschil tussen de synthetische wimperextensions onderling, zoals je hieronder kunt lezen.
Veel salons maken gebruik van de zogenoemde faux mink (de synthetische variant van de echte mink). Met faux mink krijg je een zeer natuurlijke look die niet van echt te onderscheiden is. Ook geeft het je volle, zacht uitziende wimpers die wel uit lijken te waaieren boven je ogen. De synthetische mink is in veel gevallen dunner en zachter dan zijde (0.15mm-0.2mm dik). Voor mensen met dunnere en brozere wimpers zijn deze extensions daarom beter dan bijvoorbeeld zijden wimpers, omdat het gewicht minder zwaar is voor de natuurlijke wimpers. De wimpers hebben vaak ook een lichte glans. Het voordeel van synthetische wimpers is dat ze stukken goedkoper zijn dan wimpers van echt mink of nertshaar. Ook blijft de krul veel beter zitten in faux mink, zelfs als ze nat zijn. Deze wimpers worden vaak gekozen door mensen die voor een zo natuurlijk mogelijke look.
Tip: In veel shops en op websites van salons worden de mink wimpers gewoon Mink genoemd. In de omschrijving kun je echter lezen waar de wimpers van gemaakt zijn (in veel gevallen synthetisch). Twijfel je, vraag het dan gewoon even na.
Als salons aangeven dat ze extensions van marterhaar aanbieden, dan gaat dit ook vaak over synthetisch haar. Synthetisch marterhaar (ook wel faux sable extensions) genoemd zijn de dunste extensions op de markt. De extensions zijn ongeveer 0.1mm en dus nog lichter en zachter dan de mink extensions. Omdat de marterharen zo dun zijn, zijn deze extensions vooral aan te raden aan mensen met zeer dunne wimpers.
Zijden wimperextensions vallen in de categorie van de zwaardere extensions. Samen met de acryl wimpers worden deze wimpers vaak geschaald in 0.2mm dikte, dat dus een van de dikste wimpersoorten is. Ze zijn daarom een stuk zwaarder dan de bovengenoemde extensions. De synthetische zijde is dan weer lichter dan de acryl extensions. Deze extensions zijn vaak goedkoper dan mink of marter, maar worden vooral aangeraden voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft. Vanwege de dikte, de volheid en de algehele krul erin is er geen mascara nodig. Omdat ze zoveel zwaarder zijn dan mink of marter is het niet aan te raden deze extensions voor dagelijks gebruik te laten zetten.
Tip: Sommige salons maken ook gebruik van een mix van verschillende soorten wimper extensions, bijvoorbeeld een mix van mink extensions en zijden extensions. Zo krijg je wel die dikker uitziende wimpers, zonder dat ze te zwaar worden voor je natuurlijke wimpers.
De 3D wimperextensions is eigenlijk meer een techniek dan een verschil in materiaal. Bij deze techniek plaatst de wimperstyliste namelijk niet een extensions per wimper, maar drie exntesions. Je krijgt hierdoor ontzettend veel extra volume. De reden dat we de 3D extensions in dit artikel hebben gezet, is omdat de 3D wimperextensions lichter en zachter zijn dan reguliere extensions. Dat moet ook wel, want je natuurlijke wimpers kunnen het gewicht van de extensions anders niet dragen. Houd hier echter wel rekening mee als je voor 3D extensions kiest. Omdat de extensions licht zijn, kun je ze iets makkelijker uittrekken als je bijvoorbeeld make-up verwijdert. Daarnaast zorgt de zachtheid van de extensions ervoor dat de krul iets slapper is. Als je strak gekrulde wimpers wil, is dit wellicht niet de beste keuze.
Alsof al die verschillende materialen voor wimperextensions nog niet genoeg zijn, zit er ook nog eens verschil in de coating. Het ene merk kiest voor een coating van zijde, waardoor ze er lettelrijk zijdezacht uitzien ne mooi klanzen. De ander kiest weer voor een mat-zwarte coating waardoor je een subtielere look krijgt. Vraag bij de salon waar je extensions laat zetten altijd even om een aantal foto’s van klanten die je voor zijn gegaan zodat je de verschillen kunt zien. Bekijk ook de wimpers even in het licht. Vind je die glans juist mooi, of trekt het matte je meer? Samen met je wimperstyliste kun je daar dan een goede keuze in maken.
Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten wimperextensions, allen met voor- en nadelen. Het hangt er ook grotendeels vanaf hoe je natuurlijke wimpers zijn en voor welke gelegenheid je wimperextensions wil. Wil je zeker weten dat je een goede keuze maakt, overleg daarom uitgebreid met je wimperstyliste over het soort wimperextensions. Vraag van tevoren ook welke soorten de salon in huis heeft, de meeste salons hebben een selectie gemaakt.